Chapter 15 - Forgiveness.
Filed under: Love is not easy

"Hej mamma, hej pappa." kvittrade jag när jag kom in i köket efter att ha tagit av mig mina ytterkläder.
"Värst vad glad du är, har något hänt?" frågade mamma och log varmt mot mig.
"Nej inget, har bara fått nya kompisar." sa jag glatt.
"Okej, men gå upp till ditt rum, några väntar där." sa pappa och log mot mig och jag nickade och gick snabbt upp för trappan. Jag visste redan vilka som väntade där, men hoppades innerligen att jag hade fel. Jag öppnade sakta dörren och jag hade rätt, på min säng satt Tilda och Sophie med osäkra ansiktsutryck.
"Vad gör ni här?" frågade jag och stängde dörren efter mig men gick inte fram utan stod kvar på samma ställe.
"Alla gör misstag, men det vi gjorde är oförlåtligt, och det vet vi." sa Tilda och såg allvarligt på mig.
"Ja, vi förstår varför du inte vill förlåta oss. Liksom hur går det att förlåta?" suckade Sophie.
"Det går visst att förlåta." sa jag tyst och jag såg hur hoppet blinkade till i deras ögon. Jag insåg precis att det var nu eller aldrig, om jag ville behålla dom som mina vänner var det nu jag skulle förlåta dom. Och även om Caitlin och jag hade kommit varandra nära så hade Tilda och Sophie varit mina bästavänner sedan dagis, vi var som systrar. Och alla gör misstag, och ibland måste man bara förlåta och glömma.

"Ni har varit mina bästakompisar sedan dagis, vi har alltid varit som systrar. Vi ska väll inte låta ett misstag försöra allt?" frågade jag och dom flög upp från sängen och kastade sig på mig och vi kramade hårt om varandra.
"Lovar bara att detta inte kommer hända igen?" frågade jag tyst.
"Vi lovar." sa dom samtidigt och vi släppte varandra och log mot varandra. Även om jag hade förlåtit dom så skulle det dröja innan jag skulle kunna lita på dom som förr.

Jag letade stressat efter min mobil och hittade den till slut i sängen och tog den och sprang ner för trapporna där jag sen tog på mig mina ballerina skor. Jag öppnade dörren och gick ut där Justin satt i sin bil och väntade på mig.
"Hej." sa jag och satte mig i bilen och då märkte jag att Christian och Caitlin inte var med, jag frågade Justin varför och han tittade osäkert på mig.
"Gör det något? Dom skulle till sin mormor och morfar." sa han och jag log lugnande mot honom.
"Såklart det inte gör något." sa jag och han slappnade av.
"Okej, gillar du djur?" frågade han med ett finurligt leende på läpparna.
"Ja... Varför undrar du?" frågade jag undrade.
"Får du se." sa han och hur mycket jag än tjatade vägrade han att svara. Han startade bilen och började köra, jag tittade nyfiket ut genom fönstret men hade ingen aning om vad vi skulle. När han äntligen stannade så såg jag att han hade stannat utanför en djurpark som jag svagt kände igen.
"Min farfar tog alltid mig hit när jag var liten, det var då innan han dog." sa jag och tittade mig runt och såg att det var mycket som hade förändrats.
"Är det okej om vi är här då?" frågade Justin mig försiktigt.
"Klar det är, ska vi gå?" frågade jag och han nickade och vi gick och betalde biljetterna som Justin envisades med att betala.

"Titta så söta!" kvittrade jag och tittade fascinerat på tigrarna. Tigrar var ett så vackert men samtidigt ett så farligt djur, det fascinerade mig. Vi hade nu gått runt i djurparken i någon timme och vi båda hade blivit hungriga och gick till ett café och båda beställde kycklingsallad och läsk. När vi hade fått det gick vi och satte oss vid ett bord och började prata och äta. Jag berättade om att jag hade förlåtit Tilda och Sophie och frågade om han tyckte att jag hade gjort rätt eller inte.
"Ja det tycker jag. Jag märker ju att dom betyder mycket för dig, och du betyder mycket för dom." sa han och jag log mot honom.
"Tack Justin, för att du fanns där när jag var nere." sa jag och han gulligt mot mig.
"Det var ju självklart, för vi är ju vänner, right?" sa han och jag nickade.
"Såklart vi är vänner!" sa jag glatt.
"Men vad ska du göra i sommaren?" frågade han mig sen och jag ryckte på axlarna."Ingen aning, vara hemma tror jag." sa jag och han sken upp i ett leende då.
"Jag, Caitlin, Christian och några från mitt crew tänkte åka till bahamas någon gång i sommar. Vill du följa med? Sophie och Tilda kan säkert också hänga med." sa han och jag nickade ivrrigt.
"Jag skulle jättegärna följa med, kan fråga mamma och papap så fort jag kommer hem. Men när åker vi då?" frågade jag och han tänkte efter en stund innan han svarade.
"Tror det var 4 dagar efter din skolavslutning, så om 10 dagar då." sa han och jag log, orkade inte vänta utan ville åka nu. För det kunde inte gå fel, vara med sina underbara kompisar i soliga bahams!


Vad tyx? :D

Men vad tycker ni om att hon förlät Sophie och Tilda, rätt eller fel? Sen undrar jag om ni vill att jag ska spola fram tills dess att dom åker eller ska jag skriva dag för dag? Ni bestämmer! :)

Puss!

Comments
Written by: Anonym

Jag tycker att hon gjorde rätt som förlät dom men du kan ju skriva en del i nästa om en typ avslutningen och senare i samma när dom åker

2012-04-18 @ 19:17:32 -Written by: Emelie Hollstén Båskén♥

Dag för dag för du äger :D

2012-04-18 @ 19:48:50 - URL: http://justemse.blogg.se/Written by: Becka

Grymt bra!

2012-04-18 @ 20:03:58 - URL: http://beckagoesrandom.blogg.se/Written by: Tilda

Tyckte det var rätt att hon förlät dom men man kan ju börja undra vad catlin tycker om de? ^.^Men jag tycker att du kan skriva om skolavslutningen och sedan dagen dom åker :)

Kram!

2012-04-18 @ 22:23:32 - URL: http://ttildakarlsson.blogg.se/Written by: Sara

Det var rätt men om det hände mig skulle jag inte lita på dom lika mycket som förut

2012-04-18 @ 22:30:58 - URL: http://jbieberstoriies.blogg.se/Written by: Emelie

Jättebra

Jag tycker att det är bra att hon har förlåtit dem men jag tycker inte att hon borde lita lika mkt på dem som innan i börja iallafall :)

2012-04-19 @ 20:23:05 -Ditt namn:

E-mail: (publiceras ej)

URL:

Kommentar:

Kom ihåg mig?Trackback